Groepen

Terug

Binnen de selectie werken we met verschillende groepen, namelijk

  1. Pre selectie
  2. Starters selectie
  3. Speedo selectie
  4. Jeugd selectie

Pre selectie

Wanneer een zwemmer een tijdje bij de Aquakids zwemt, kunnen de selectie trainers zwemmers benaderen voor de pre selectie. Naast de vrijdag biedt dat de mogelijkheid om ook op de maandag avond te komen trainen. Het aanleren van de zwemtechnieken staat in deze groep centraal, daarbij staat plezier voorop. Na een aantal maanden wordt er gekeken of de zwemmer klaar is om laagdrempelig wedstrijden te gaan zwemmen. Het is vrijblijvend om deel te nemen aan de wedstrijden.

Starters selectie

In de Startersselectie trainen kinderen van 6 tot 11 jaar. Deze groep wordt geacht twee keer per week te trainen en is gestructureerd bezig met techniek en conditie. De Starters selectie wordt zoveel mogelijk ingedeeld in niveaus om iedereen goed te kunnen begeleiden. In deze groep wordt tijdens de wedstrijden verder kennis gemaakt met de wedstrijdzwemsport. Vanuit deze selectie kunnen zwemmers op basis van inzet en prestatie doorstromen naar de Speedo-selectie. De startersselectie neemt deel aan de Vijfkamp wedstrijden, eventueel aangevuld met minioren-circuit en minioren clubmeet.

Speedoselectie

De Speedo-selectie is het vervolg op de Starters-selectie en hebben gemiddeld een leeftijd van 8 tot 12 jaar. Er wordt geacht minimaal twee keer per week te trainen op een wat meer prestatiegerichte manier. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Maar, ook hier staat plezier voorop! De Speedo-selectie zwemt de vijfkamp, minioren-circuit, minioren clubmeet en eventueel de competitie.

Jeugd selectie

De jeugd selectie is bedoeld voor zwemmers in de leeftijd vanaf 12 jaar. De jeugd selectie heeft als doelstelling het beste uit jezelf te halen, jezelf te verbeteren qua conditie & techniek maar vooral plezier te behouden in het zwemmen. Er is ruimte voor een ieder niveau. De jeugd selectie probeert zich te plaatsen voor de Overijssele B kampioenschappen, dan wel de A kampioenschappen. Wedstrijden waaraan de jeugd selectie deelneemt: competitie, LAC en limietwedstrijden.

Verberg menu