Groepen

Terug

Startersselectie

In de Startersselectie trainen kinderen van 6 tot 11 jaar. Deze groep wordt geacht twee keer per week te trainen en is gestructureerd bezig met techniek en conditie. De Startersselectie wordt zoveel mogelijk ingedeeld in niveaus om iedereen goed te kunnen begeleiden. In deze groep wordt tijdens de wedstrijden kennis gemaakt met de wedstrijdzwemsport. Vanuit deze selectie kunnen zwemmers op basis van inzet en prestatie doorstromen naar de Speedo-selectie. De startersselectie neemt deel aan de Learn to Race en Vijfkamp wedstrijden.

Speedoselectie

De Speedo-selectie is het vervolg op de Starters-selectie en hebben gemiddeld een leeftijd van 8 tot 12 jaar. Hier gaat iedereen naar toe die wil en kan wedstrijdzwemmen. Er wordt geacht minimaal drie keer per week te trainen op een wat meer prestatiegerichte manier. De Speedo-selectie zwemt de speedo voorronde, vijfkamp, minioren-junioren circuit wedstrijden, minioren clubmeet en eventueel competitie.

Talentengroep

Het talentengroepje is een onderdeel van de speedo – selectie, maar we willen hierbij de getalenteerde & gemotiveerde zwemmers extra trainingsuren aanbieden. De keus wordt gemaakt door de trainers zelf. Hierbij wordt met name naar de inzet en bevordering van de zwemmer gekeken. De trainers bepalen wie er deelneemt aan deze selectie.

Jeugd – selectie

De jeugd – selectie heeft als doelstelling deelnemen aan de Overijsselse b kampioenschappen, jezelf te verbeteren qua conditie & techniek maar vooral plezier te behouden in het zwemmen. De jeugd selectie heeft een groot aandeel in de competitiewedstrijden. Wedstrijden waaraan de b-selectie deelneemt: competitie, minioren-junioren circuit en limiet. Jeugd – selectie heeft de mogelijkheid om 5,5u per week te kunnen trainen.

A-selectie

Bij de A-selectie zijn we allemaal bezig zo hard mogelijk te zwemmen en wordt er tot vijf keer per week getraind. Zwemmers uit de eerste-selectie hebben potentie om zich te kunnen plaatsen voor minimaal de Overijsselse A-Kampioenschappen met het streven naar meerdere limieten van de Nederlandse kampioenschappen. Heel belangrijk voor deze groep is de inzet en zwemprestaties in de wedstrijden. Maar ook hierbij geldt: plezier in het zwemmen staat voorop! Wedstrijden waaran de A-selectie deelneemt: competitie, limiet en extra wedstrijden om limieten te zwemmen.

Verberg menu