Even voorstellen

Terug

Aquakids ZPV de Grunte

Binnen de Grunte hebben we een afdeling Aquakids. Deze afdeling richt zich op de jeugd tot 12 jaar, de basisschool kinderen. AquaKids is een logisch vervolg op de reguliere zwemlessen. Alle kinderen in bezit van minimaal het A en B zwemdiploma, zijn welkom bij de Aquakids. Onder leiding van deskundige trainers komen de kinderen in aanraking met alle aspecten van de zwemsport. Op een speelse manier wordt aandacht besteed aan de verbetering van de zwemtechniek en de conditie. Het is een afwisselend programma. De ene week is er techniek training en de andere week wordt de les verzorgd door de waterpolo trainers. Dan is er waterpolo training afgestemd op de aquakids leden.

Door het jaar heen organiseren we leuke zwemactiviteiten passend bij de groep Aquakids. Voor de herfstvakantie organiseren we vaak een water spektakel, rond 5 december hopen we dat de zwemPiet op bezoek komt, in het voorjaar nog een leuk spellen circuit en aan het eind van het zwemseizoen kunnen we wellicht een soort clubkampioenschap voor de Aquakids organiseren. We sluiten het jaar dan spetterend af met elkaar.

Van begin tot eind

Als nieuwe AquaKid wordt je op basis van je zwemvaardigheden ingedeeld. Je start als nieuw lid altijd in de groep guppies. Een aantal keer per jaar is er een meetmoment en wordt er gekeken of je doorstroomt naar een volgende groep. Op deze manier zwemt iedereen op zijn eigen nivo.

De nivo’s zijn als volgt:

  1. Guppies,
  2. Goudvissen,
  3. Snoeken,
  4. Dolfijnen,
  5. Orka.

Mocht je een nivo afgesloten hebben dan krijg je een diploma.

De techniek trainingen zijn voor alle nivos in het wedstrijd bad. We zwemmen in de lengte waardoor de kinderen conditie opbouwen.

Als de trainers zien dat het kind toe is aan wedstrijd zwemmen dan zal het uitgenodigd worden voor de selectie training.

Tijdens de waterpolo trainingen wordt er ook gebruik gemaakt van het instructie bad. De guppies en de goudvissen worden meestal tijdens de waterpolo training in het insturctie bad ingedeeld. Mocht je de waterpolo lessen erg leuk vinden en de overstap willen maken naar de afdeling waterpolo dan is het contact met de waterpolo trainers al snel gelegd.

Zodra je 12 jaar bent geworden en de basisschool gaat verlaten is het ook tijd om de aquakids te verlaten. Er kan dan gekozen worden om te recreatief te blijven zwemmen binnen de Grunte. Op maandag en woensdag zwemt er een groep kinderen van 12 jaar en ouder recreatief onder begeleiding van een trainer. Dit is een logisch vervolg op de aquakids.

Doorgaan met zwemmen binnen de afdeling waterpolo is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Zin om mee te zwemmen?

De aquakids zwemmen iedere vrijdag. Er zijn twee groepen. Deze twee groepen hebben hetzelfde programma.

De eerste groep zwemt van 18:00-18:45, de tweede groep zwemt van 18:45-19:30.

Voor de ouders van de aquakids leden is ook een zwembaan beschikbaar. U kan dus lekker zwemmen in dezelfde tijd als uw zoon/dochter.

Kinderen (en ouders) mogen 3 keer gratis meezwemmen. Daarna moet je beslissen of je lid wordt.

Kom gerust eens kijken, neem je zwemspullen mee want we weten zeker dat je het leuk vindt!

Aanmelden voor proeflessen graag via secretariaat.aquakids@degrunte.nl

De AquaKids: waarom?

In het Beleidsplan 2004-2008 van De Grunte is aangegeven dat de doorstroming van de jeugd moet worden bevorderd. Om dit te bereiken dient er binnen de vereniging een eenduidig jeugdbeleid te worden gehanteerd. Met de oprichting van de Jeugdafdeling denken wij een stap in de goede richting te zetten.

Naast het bovenstaande is er nog een aantal andere redenen voor de oprichting van de Jeugdafdeling:

  • Vergroting aantrekkingskracht op nieuwe leden vanwege het afwisselende aanbod;
  • De Waterpolo- en Wedstrijdzwemafdelingen kunnen zich concentreren op de wedstrijdsport;
  • Het stimuleert de integratie van de verschillende onderdelen van de vereniging.

Verberg menu