7 medailles en een beker voor De Grunte

Afgelopen weekend stonden er drie wedstrijden voor De Grunte op het programma. Zaterdag deden 6 zwemmers mee tijdens de limietwedstrijd in Drachten. Andere leden deden mee met de gezellige 1-uursestafette wedstrijd te Zuidbroek. Zondag hadden 7 zwemmers zich geplaatst voor de Overijsselse lange afstand kampioenschappen.

Daar waar vorig jaar nog 1 team deelnam aan de 1-uurs estafette wedstrijd, namen nu maar liefst 3 teams deel. De jongste zwemmers begonnen ’s ochtends. Het doel van deze wedstrijd is om zoveel mogelijk meters te maken in één uur en dat is gelukt. Team 1 zwom 3525 meter bij elkaar en eindigden op een 10e plaats. Team 2 en 3 waren de dames 13 jaar en ouder. Team 3 zwom 4450m bij elkaar wat resulteerde in een 5e plaats, team 2 stond drie kwartier lang op de 3e plek, maar wist in de laatste minuten toch nog op een uitstekende tweede plaats te eindigden door in totaal 5050 meter te zwemmen. Ze mochten een mooie beker richting Hardenberg meenemen.

In Drachten was Maud Kuipers behoorlijk op dreef. De race om limieten bij elkaar te harken, is weer geopend en daar maakte ze zaterdag gretig gebruik van. Eerst was het raak op de 200m wisselslag, daarna onverwachts na een prachtige race ook op de 100m vlinderslag. Jesse wist een limiet te bemachtigen op de 100m rugcrawl en scherpte zijn tijd op de 100m borstcrawl netjes aan. Als dit nog niet genoeg was, pakte Lianne Plas nog een limiet mee voor de 200 vrije slag. Amy-lynn Zweers en Robin Leideman grepen helaas net naast de limieten.

Zondag gingen 7 zwemmers naar Kampen om daar de Overijsselse lange afstand kampioenscahppen te zwemmen. Lotte Breukelman stond twee keer reserve, maar mocht toch starten en liet flink van zich horen. Zowel op de 400m wisselslag als 800m vrije slag tikte ze als 3e aan. Zilver was er voor Chantal Meyerink op de 400m wisselslag. Ook was er zilver voor Tim vd Berg op de 800m vrije slag. In deze race behaalde Jorian Kiela een mooie 4e plaats. Op dezelfde afstand mocht Robin Dekker op het hoogste schavot klimmen, hij werd Overijssels Kampioen. Zijn ‘broertje’ Jelle werd in zijn leeftijdscategorie tweede in een mooi opgebouwde race. Tot slot zwom Lianne Plas de langste afstand van de dag, de 1500m vrije slag. Mooi gezwommen, in een nette tijd werd ze tweede van Overijssel.

Auteur: Chantal Meyerink