7 juli: 3e editie Dion Triathlon Hardenberg

Nog 5 weken en dan is het zover! Dan is het 7 juli en dan vindt de 3e editie van de Dion Triathlon Hardenberg plaats! Dit fantastische evenement vindt plaats in en rondom de Vecht in Hardenberg. Inmiddels hebben ruim 250 deelnemers zich ingeschreven voor een 1/4 of een 1/8 triathlon.

Hoofdsponsor van deze triathlon is Dion Groep B.V. “Wij zijn er bijzonder trots op dat we dit sportieve evenement ondersteunen. En met dit jaar opnieuw weer een prachtig parcours, belooft het weer een groot spektakel te worden.”

Toegankelijk voor niet-triatleten

Om mee te doen aan de Dion Triathlon hoef je geen triatleet te zijn! Om de deelname laagdrempelig te maken, is ook dit jaar weer de mogelijkheid om in teams mee te doen. En als je zelf geen compleet team bij elkaar kan krijgen, helpen wij deelnemers graag aan een zwemmer, fietser of loper. Zo kan iedereen kennismaken met deze fantastische sport en wordt het samen meedoen aan een sportief evenement gestimuleerd.

Deelnemer van vorig jaar Dernadette Zandman: “Vorig jaar heb ik me als zwemster opgegeven voor de mix en match actie om zo me te laten koppelen aan een of twee andere atleten die met mij een duo of trio wilden vormen. In mijn eentje zag ik meedoen aan de triatlon niet zitten maar het leek me geweldig leuk om wel aan dit evenement mee te doen op het onderdeel zwemmen. Een podiumplaats zat er niet in maar daar ging het ook niet om. We hebben het samen erg leuk gehad op de dag zelf en daar aan voorafgaand door elkaar op de hoogte te houden van de vorderingen van onze trainingen. Meedoen is belangrijker dan winnen!”

In en rondom de Vecht in Hardenberg

Het parcours van de triathlon is te vinden in en rondom De Vecht in Hardenberg. De start en finish is in de uiterwaarden van de Vecht. Er wordt tussen 11.00 en 15.00 uur in verschillende series gestart. Waarbij de profs in de eerste series starten en de teams als laatste aan de start verschijnen.

Organisatie door sportclubs

De organisatie is in handen van sportverenigingen: Spurt ’88, Wielervereniging HWV, Toerclub HWV, ZPV De Grunte en Sportservice Hardenberg.

Sponsors

Hoofdsponsor van de Dion Triathlon Hardenberg is Dion Groep B.V. uit Hardenberg. De Co-sponsors zijn: De Haere, Compass Transport, Auto Combi, Villa 5, Top Level Punt, Morrenhof-Jansen, Bruinsma Kantoorefficiency, Draaijer+Partners, Medifast, de Jong & Laan, Waterschap Vechtstromen, BPI Indupac en Baker Tilly Berk.
Meer informatie

Voor meer informatie: www.triathlonhardenberg.nl of bezoek de Facebook-pagina.