28 medailles voor De Grunte

Tijdens de Overijsselse B kampioenschappen afgelopen weekend, zette 20 zwemmers van De Grunte prachtige prestaties neer. Niet alleen werden er vele PR’s uit de boeken gezwommen, ook zag het podium regelmaat geel van de shirtjes van De Grunte.

Het begon zaterdag met de 50 meter vrije slag voor de minioren. Kim Bakker en Eva Havelaar zette allebei een dikke PR op de klokken, waarbij Kim voor het eerst onder de 40 seconden dook. Bij de dames werd de ene naar de andere PR gezwommen op de 100 meter vrije slag. Vooral de 1.10 seconden van Jolien, 1.06 seconden van Rosalie en de 1.04 seconden van Melissa vielen op. Jasmijn Plas werd bij de junioren 3 knap 1e, Laura Dekker werd daar 2e en Lyanne Eilander 5e. Rosalie werd bij de jeugd 1 2e.

Bij de 100 meter vlinderslag heren was het Vince van der Pal die met PR een mooie bronzen medaille mocht ophalen. Ook zijn broer Ian zwom ruim 5 seconden van zijn beste tijd af. Jorian Kiela begon hard, en kon dit in het laatste deel gelukkig vasthouden. Hij werd 3e bij de junioren 4. In dezelfde groep werd Robin Leideman 1e met een prachtige tijd van 1.07.92. 100 schoolslag dames – wederom was er podiumplaats in dit programmanummer. Jasmijn Plas werd 2e, Melissa greep net naast de prijzen met een 4e plek.

100 rugcrawl heren – Vince van der Pal was op dreef en won ook op deze afstand het brons. Ook zwom Jorian Kiela naar het brons. Bij de estafette meisjes sloeg de vermoeidheid toe, ze kwamen niet verder dan een 6e plek. De heren hadden iets meer kracht over, en werden 3e. Na de pauze ging het programma verder met de 50 meter schoolslag waarop Lotte Aufderhaar een mooie PR van 4 seconden zwom. Ze ging vanuit de buitenbaan naar een mooie 5e plaats. Bij de dames 200 wissel was het wederom Jasmijn Plas die het podium mocht betreden. In een mooie PR werd ze 3e. Op de 50 meter vrije slag behaalde Jorian Kiela het goud in een prima tijd van 27.56 seconden.

Zondag

Op de zondag werd de lijn van goede prestaties gelijk weer doorgezet door Luuk Tangenberg, met PR werd hij 3e bij de minioren. Ook bij de meisjes was het brons voor Kim Bakker op de 50 meter rugcrawl. De 100 meter vrije slag begon Vince weer geweldig met een prachtige tijd van 1.09.86, het leverde hem verdienstelijk goud op. Ook Jorian mocht weer op het hoogste podium treden, hij eindigde nog net boven de 1 minuut grens. 100 vlinderslag leverde zilver op voor Lianne Plas bij de dames jeugd 2. 100 schoolslag zwom Vince weer een geweldige PR van 9 seconden wat hem zilver opleverde. Robin Leideman zwom naar het goud met een keurige tijd van 1.16.52 seconden.

Lianne Plas werd weer 2e, dit keer op de 100 meter rugcrawl. Voor de pauze stonden er weer estafettes op het programma. De heren junioren werden hierop 2e waarbij Ian een keurige 100 meter vrije slag zwom. En ook de dames junioren werden knap 2e waarbij Lyanne Eilander voor het eerst onder de 1.10 seconden op de 100 vrij dook. Na de pauze was er zilver voor Luuk Tangenberg op de schoolslag en zilver voor Kim Bakker op de 100 meter wisselslag. Jorian Kiela haalde nog een bronzen medaille op de 200 wisselslag binnen en Lyanne Eilander knap zilver op 50 vrije slag. Bij Melissa de Lang werd het spannend, slechts 1 honderdsten verschil was het met nummer 1. Ook zij werd 2e. Tot slot zwommen de dames een 4×100 wisselslag estafette waar nog even alles op alles werd gezet. Door geweldige inzet en motivatie wisten de dames van plek 6 naar plek 3 door te schuiven!

Auteur: Chantal Meyerink