28-05-11: Dreamteam De Grunte Overijssels Kampioen

Op 28 en 29 mei werden er namens de Kring Overijssel, in Sportpark Almelo, i.s.m. “De Veene” de Speedo A Kampioenschappen gehouden. Zwem -en Polo Vereniging “De Grunte” mocht hier met een groep zwemmers naar toe.

Alle zwemmers zwommen zaterdag mooie persoonlijke records met podiumplekken voor Myrthe Meier op 200 meter wisselslag, 100 meter vrije slag,100 meter vlinderslag en Jelle Dekker op de 100 meter rugslag en Jesse Zweers op de 100 meter vrije slag.

Het “Dreamteam” bestaande uit Lotte Breukelman, Louwrens Engbersen, Myrthe Meier en Jelle Dekker hebben een geweldig snelle estafette, 4 x 50 meter vrije slag, gezwommen. Ze hadden goede concurrentie van tegenstanders “De Dinkel” en “De Hof”, maar deze moesten na een afstand van 100 meter op het “Dreamteam” inleveren. Met een geweldige tijd van 2.09.67, de eerste plek, de gouden medaille, was het kippenvel voor de zwemmers en supporters en kon de zaterdag niet meer stuk. 

Zondag om 14.00 uur werd er gestart met de laatste te zwemmen afstanden. Gezonde spanning was er onder de zwemmers. En wederom werden we niet teleurgesteld. Persoonlijke records werden wederom gezwommen. Bij de 100 meter schoolslag en de 400 meter vrije slag ging het brons naar Myrthe Meier. Brons was er ook voor de estafetteploeg 4 x 50 meter vrije slag, die bestond uit onze jongste zwemmers, t.w. Hanne te Velthuis, Jesse Zweers, Jorian Kiela en Eva Engbersen.

In de laatste serie van het programma was er ook nog een estafette te gaan voor ons “Dreamteam”. Ditmaal 4 x 50 meter wisselslag. Wat was het spannend tussen de verenigingen. Ditmaal hadden we nergens op gerekend. Een close finish moment zorgde ervoor dat de spanning erin bleef tot de medaille uitreiking. Op nipt 29 honderdste seconde verschil van plek 1 was het “Dreamteam” goed voor zilver.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend waarin de beste 18 zwemmers, uitkomend in verschillende zwemslagen, van Overijssel deel mochten nemen! In totaal zijn er 15 medailles gewonnen door ZPV de Grunte.