26 podiumplekken voor jongste zwemmers van De Grunte

Tijdens de Swimkick wedstrijd in Dedemsvaart op zaterdag 26 januari stonden de jongste zwemmers van De Grunte 26 keer op het podium. 23 keer op individuele afstanden en 3 maal bij de estafettes.

Als eerste konden Anne-Mare Pasveer en Joelle van Schooten aan de start verschijnen voor de 25 rug. Hierin vielen gelijk de eerste prijzen, Joelle de eerste plaats en Anne-Mare de tweede.

Bij de jongens minioren 1-3, 50 m rugslag werden Abe Pasop en Annemiek Back tweede en Jayden Post en Gwen Schuur eerste. Naast deze podiumplekken haalden ze ook hele mooie PR’s op deze slag. Op dezelfde slag werd Rinse de Jonge, een minioren 4-6, eerste. Hanna Willering zwom eveneens naar een welverdiende eerste plaats op het podium.

De vlinderslag is toch altijd wel een lastige slag, maar voor NIek Eijsink en Jan Kemkes eindigde dit toch in respectievelijk een 2e en 3e plek. Voor Hanna Willering was dit de eerste keer dat ze deze slag mocht zwemmen en resulteerde in een eerste plaats met 48.77 seconden. Jan Kemkes zwom op deze afstand een enorme verbetering. Hij zwom wel 8 seconden van zijn beste tijd af. Een hele knappe prestatie.

Ook bij de 50 m vrije slag was De Grunte goed vertegenwoordigd op het podium. Jayde Post werd derde en Rinse de Jonge eerste. Bij de meisjes werd Annemiek Back derde en Gwen Schuur tweede.

Na de pauze ging het gewoon door met de medailles voor De Grunte. Weer stond Anne-Mare op het podium en wel op de tweede plek. Ook op de schoolslag konden de jongens heel goed meekomen. Jayden ontving een zilveren medaille en Abe mocht de gouden meenemen naar huis. Bij de meisjes waren dit Annemiek en Gwen. Rinse de Jonge ging ook met een gouden plak naar huis op de 50 m schoolslag. Desiree Dreschler kreeg eveneens een gouden medaille omgehangen.

Voor Yara Zuidema, Niek Eijsink en Jan Kemkes stond een iets langere afstand op het programma, namelijk de 100 m schoolslag. Hiermee zwom Yara naar een tweede plaats.

Elina Hendriks zwom een hele mooie wedstrijd op de 50 m rugslag en 100 schoolslag, maar werd bij beide slagen net vierde.

Als laatste werden er estafettes gezwommen. Hierbij stonden alle zwemmers zo ongeveer aan de start. Bij de jongste zwemmers werd De Grunte eerste en de iets oudere groep werden ze tweede en derde.

Al met al een zeer succesvolle wedstrijd voor De Grunte deze middag.