25-09-10: Waterpoloërs winnen eerste drie punten

Na een ongelukkige start van het seizoen met een nederlaag tegen Lichtvoorde anderhalve week geleden gingen de Heren van De Grunte met nieuwe moed de strijd aan tegen Schuurman BRC uit Borculo afgelopen zaterdag. Dit keer effectief.

De heren uit Hardenberg begonnen de wedstrijd met de woorden van trainer Jaap Hoving nog vers in het achterhoofd, waaronder: ‘waterpolo is een teamsport’! Na een fysieke, maar qua stand rustige, openingsfase van de wedstrijd bleef het bij 1-0 in het voordeel van de Hardenbergers dankzij goed samenspel en een keurig doelpunt van Niek Wesselink. De eerste periode kenmerkte zich vooral door weinig overtredingen en veel zwemmen.

In de tweede periode kwamen er meer kansen voor De Grunte. Verdedigend deed De Grunte wat het moest doen en de tegenstander werd vroeg opgevangen. Die ene bal die door de linie van verdedigers wist te glippen werd opgevangen door sluitpost Mathieu Meerlo, die een aantal prachtige reddingen heeft laten zien. Een perfecte strakke harde assist van Niek Wesselink gaf Jan Henk Dubbink de gelegenheid de bal door te tikken: 2-0.

De derde periode wist de wedstrijd, wellicht onnodig, spannend te maken. De Grunte kwam op 3-0 via een zuiver doelpunt van Rik Bouwhuis. Verdedigend had De Grunte de mannen uit Borculo in de houdgreep. De ruimte werd door de tegenstanders weinig gebruikt ondanks een aantal snelle zwemmers. Via twee harde en uitmuntende directe vrije ballen wist Borculo de stand toch om te zetten in 3-2.

Met nog een periode te gaan was de opdracht voor de Hardenbergers om het hoofd koel te houden en via goed samenspel de score uit te breiden. Wouter Scholten wist de bal op te halen aan het begin van de 4e periode zodat De Grunte dit keer het spel kon beginnen. De Grunte hield daadwerkelijk het hoofd koel en kreeg een penalty mee. Rick Edelijn nam de druk op de schouders en wist de bal keurig achter de keeper te krijgen: 4-2. De tegenstander begon fouten te maken en onnodige overtredingen wat resulteerde in een aantal perfecte mogelijkheden voor De Grunte. Helaas werden deze kansen niet verzilverd. Borculo wist wel met een gecreëerde kans om te gaan en maakte de 4-3. Met nog een kleine minuut te spelen kon de wedstrijd, ondanks overwegend goed spel van De Grunte, alle kanten nog op. Een mooie counter gaf Henry Regelink de mogelijkheid de score verder uit te breiden. Hij toonde karakter en zette Jan Henk Dubbink via een mooie pass alleen voor een leeg goal: 5-3. De wedstrijd was gespeeld en een laatste schot van Niek Wesselink in de laatste seconde van de wedstrijd wist het net nog te bereiken: 6-3.

Ondanks een aantal kleine fouten zijn de eerste drie punten een feit voor De Grunte dat via een stabiele verdediging en goed samenspel de voorsprong gedurende de wedstrijd wist te behouden. Aankomend weekend hebben de heren rust maar op 9 oktober zijn ze in Neede te vinden voor een ontmoeting met De Hof.