1e diploma uitreiking AquaKids

Vrijdag 26 januari was de 1e diploma uitreiking binnen de afdeling AquaKids van ZPV De Grunte een feit. Per kwartaal worden zwemmers beoordeeld. Een week eerder, 19 januari, was het meetmoment.

Bij de AquaKids word je ingedeeld op niveau in vijf groepen, te weten: Guppies, Goudvissen, Snoeken, Dolfijnen en Orka’s. Tot en met 12 jaar mag je instromen bij de AquaKids. Na het behalen van het Orka diploma ga je door naar één van de andere afdelingen binnen de zwemvereniging. Dat kan waterpolo, wedstrijdzwemmen of recreatief zwemmen zijn. Bij recreatief zwemmen is het ook mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden.

Aan elke groep zijn eindeisen gesteld. De ene zwemmer zal deze snel doorlopen, maar het kan ook zo zijn dat ze langer in een groep blijven doordat nog niet alles voldoende behaald is. Bij Guppie, goudvis en snoek leren zwemmers veel basistechnieken die ze voldoende moeten beheersen om daarna de zwemslagen verder te ontwikkelen.

De trainingen zijn afwisselend, leuk en leerzaam, waarbij gezelligheid hoog in vaandel staat.

Aan alle deelnemers: jullie hebben super goed je best gedaan en zijn weer een stapje verder op de AquaKids-ladder. De Orka uitstromers wensen wij heel veel zwemplezier toe bij één van de andere afdelingen van De Grunte!

Sportieve Groet,
Trainers AquaKids