1e competitiewedstrijd voor De Grunte

Afgelopen zaterdag reisde 33 leden van De Grunte af naar Zwolle voor de 1e competitieronde. Ondanks vele afmeldingen door o.a. ziekte werd er door de overige leden naar behoren gepresteerd.

Zo startte De Grunte sterk met de 4 x 100 meter vrije slag heren. De seniorenzwemmers Roy Tettero en Frank Meier zwommen een keurige tijd onder de minuut, Robin Leideman zette een nette 57-er neer en voor Jelle Dekker als startzwemmer werd het een geweldige 55.39! Het zorgde voor 6 seconden verbetering t.a.v. de inschrijftijd en een nieuw Clubrecord. Het was niet de enige clubrecord die gezwommen werd. Zo was Jelle al weer 1,5 seconden sneller op de 200 meter vrije slag ten opzichte van vorige week en met zijn 55-er op de 100 meter vrije slag zette hij ook op deze afstand het clubrecord op zijn naam.

Nathanael Mulder zette wederom weer de grootste verbetering van de dag op zijn naam. Dit keer was het op de 200 schoolslag. Maar liefst 41 seconden gingen van zijn beste tijd af. Ook op de 50 vrij ging hij van 40 seconden naar een mooie 34.76. Ian v/d Pal is een jaartje jonger, maar zette een mooie 32.71 op dezelfde afstand neer. Broertje Vince heeft een tijd geen wedstrijden gezwommen. Zaterdag klom hij weer op de startblokken en haalde hij in totaal maar liefst 14 seconden van zijn twee beste tijden af. Chiel Bouwman noteerde ook twee mooie PR’s, op de 50 meter vrije slag werd het voor hem een 31.61. Daan Tangenberg zwom wederom al zijn afstanden naar PR’s en zijn broertje Luuk volgde hem goed op. Jorian Kiela noteerde zijn eerste PR van dit seizoen op de 100 meter vlinderslag. De seniorenzwemmers Hugo Herbers en Frank Meier trainen zo af en toe nog in hun huidige woonplaats. Ze komen uit voor De Grunte en hebben desondanks toch flinke aandeel in de puntentelling. Dat er dan ook nog PR’s op de klokken komt is dan helemaal geweldig. Beide heren verbeterden hun beste tijd met ruim een seconden op de 100 meter schoolslag.

Bij de dames ging het al evengoed. Lianne Plas en Rosalie ter Buurkes begonnen sterk met PR’s op de 200 meter vrije slag. Ze zette de lijn door met ook mooie tijden op de 100 meter vlinderslag. Beide dames haalden seconden van hun beste tijd af. Jolien Pouwels haalde 14 seconden van haar 200 meter vrije slag tijd af. De jongste dames Lotte Aufderhaar, Lienke Pouwels en Anouk ter Horst zwommen hard op de 50 meter rugcrawl. Lienke was de snelste met 47.81 seconden. Laura Dekker wist alweer sneller te zwemmen als vorige week op de 100 meter rug en 50 meter vlinderslag. En ook Jasmijn Plas haalde op deze afstanden heel wat seconden van haar beste tijden af.

Tot slot zwommen de meisjes 11 – 13 jaar een estafette. Er werd krachtig gezwommen, echter werden de dames helaas gediskwalificeerd en wordt er een vervangende tijd genoteerd flink in het nadeel voor De Grunte.

De volgende ronde wordt zaterdag 12 november in eigen bad gezwommen.

Auteur: Chantal Meyerink