1e Competitieronde voor De Grunte

Afgelopen zaterdag werd er in het thuisbad de eerste competitieronde gezwommen. De 1e ronde staat bij de selectie bekend dat het niet hun beste ronde van de reeks is, mede door de vele schoolslagnummers. Ondanks dat werd er wel alles op alles gezet om goede prestaties neer te zetten.

Het programma begon met een 4 x 100 meter borstcrawl estafette waarbij Laura Dekker misschien wel de meest verrassende tijd van de dag zwom. Haar tussentijd was 1.04.96! Later op de 50 meter dook ze voor het eerst onder de magische 30 seconden. Jasmijn Plas dook voor het eerst onder de 2.30 minuut op de 200 meter vrije slag. Luuk Tangenberg zette op de 100 meter wisselslag de grootste verbetering van de dag op zijn naam. Kim Bakker was misschien wel de meest gelukkige zwemster van de dag, ze zwom haar eerste A-limiet in haar zwemcarrière binnen. Ze deed dat met een uitstekende 44.30 op de 50 meter schoolslag.

Verassend ook weer waren de PR’s van seniorenzwemmers Roy Tettero op de wisselslag en Frank Meier op de 100 meter schoolslag. Frank wist zelfs zijn tussentijd op de 50 meter te verbeteren. Dyon Kikkert deed goede zaken op de 50 en 100 meter vrije slag door 2 mooie PR’s te zwemmen, hij deed niet veel af van zijn leeftijdsgenoot Ruben die ook een prima 37.64 op de 50 meter noteerde. Ook Kristel van den Akker, Eva Havelaar, Rens Minke, Michelle Mulder, Natanael Mulder en Alyssa Eilander zwommen meerdere PR’s. De 1.15.32 seconden op de 100 meter vlinderslag van Ian van der Pal was ook een opvallende goede prestatie.

De volgende ronde staat gepland op zaterdag 13 januari te Zwolle.

Auteur: Chantal Meyerink