11 podiumplaatsen voor De Grunte

Afgelopen twee weekenden werd in Nijverdal de Overijsselse Kampioenschappen gezwommen. 9 zwemmers van De Grunte wisten zich hier voor te plaatsen.

Vince van der Pal zwom de meeste afstanden. 8 keer mocht hij individueel het water in duiken. Daarvan wist hij knap 7 afstanden om te zetten in een persoonlijk record. 4x werd het een podiumplaats. Hij werd 2e op de 50, 100 en 200 meter rugcrawl en derde op de 200 meter vrije slag. Een clubrecord zwom hij op de 50 meter schoolslag. Jelle Dekker zwom 6x. Voor hem waren er vele tweede plaatsen, soms met maar een paar honderdsten verschil met de nummer 1. Zilver was voor hem op de 50, 100 en 200 meter rugcrawl, 50 vlinderslag en 50 vrije slag. Hij werd 3e op de 400 vrije slag.

Ook Robin Leideman viel in de prijzen, hij werd verrassend 3e op de 200 meter vrije slag in een dik persoonlijk record. Frank Meier zwom sinds lange tijd weer een Overijsselse Kampioenschap en mocht starten op de 100 vlinderslag en 50 vrije slag, hij kwam dicht bij zijn persoonlijke records. Bij de dames had de junioren 1 zwemster Anne Grootenhuis zich knap weten te plaatsen op de 50 meter schoolslag. Ze werd in een persoonlijk record prima 7e. De 1 jaar oudere Lotte Aufderhaar mocht 4x starten. Ze zwom naar 4 mooie persoonlijk records en werd 7e op de rugslagnummers. Laura Dekker zwom 5 keer, en deed het ook goed op de rugslagnummers. De oudste senior dame Lianne Plas zwom 3x, het werden net geen persoonlijke records.