08-10-2011: De Grunte 1 tegen de IJssel

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Heren 1 alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Een goede gelegenheid om de zure nederlaag van een week eerder te vergeten en met opgeheven hoofd van start te gaan. Als tegenstander hadden de mannen van De IJssel zich in Hardenberg gemeld, en het startschot klonk om 20.00.

Het begin van de wedstrijd verliep voor De Grunte vrij aardig, na een aantal goede zwemacties werden al heel snel kansen gecreëerd en het duurde slechts 47 seconden voordat De Grunte via een doelpunt van Rick Edelijn op voorsprong kwam. De Grunte bleef actief zwemmen en kwam daardoor op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Niek Wesselink en Wilmer Kamp. Twaalf seconden voor het einde van het eerste periode deed De IJssel met 1 doelpunt nog wat terug.

In de tweede periode begon het tij te keren, er werd van beide kanten slecht gespeeld, posities niet ingenomen en passes fout gegeven. De kwaliteit van de wedstrijd werd behoorlijk minder en het aantal persoonlijke fouten begon snel toe te nemen. Ondanks de man-meer situaties die ontstaan na een persoonlijke fout van de tegenstander wist De Grunte niet te scoren, wederom scoorden de mannen van de IJssel vlak voor het eindsignaal van de tweede periode en was de stand 3-2.

Ook in de derde en vierde periode werd er niet goed gespeeld. Spelers zwommen niet goed in, posities werden te laat ingenomen of verlaten en vrijwel alle passes vielen niet goed. De Grunte was weliswaar de bovenliggende partij, maar het spelbeeld zal, gelette de ambities, nog drastisch moeten veranderen. Doelpunten waren er echter wel van Niek Wesselink(3x), Mathijs Lansink(1x),Wilmer Kamp(1x), Rik Bouwhuis(1x) en Alwin Huisken(1x). De IJssel wist in totaal nog twee extra doelpunten te maken en daarmee kwam de eindstand op 10 – 4, maar zijn de heren van De Grunte wegens het slechte spel nog lang niet tevreden.

Auteur: Martijn Breukelman