Locatie en veiligheid

Het evenement vindt plaats in de sfeervolle haven van rivier de Vecht in Hardenberg, tegenover Grand Café Dock’s.

Gedempte Haven 4
7772 VD Hardenberg

De Vecht zal omgetoverd worden tot een ware strijdarena! In de haven zullen waterpolovelden gerealiseerd worden. Naast de velden is een brede steiger aanwezig waar toeschouwers de waterpoloërs kunnen aanmoedigen.

Het zwemparcours voor de openwater zwemmers begint vanuit de haven en leidt de zwemmers met behulp van boeien richting de Prinses Amaliabrug. Zwemmers die meedoen aan de 500m afstand zullen hier keren en terug zwemmen naar de haven, waar ze zullen finishen. De zwemmers die 1000 meter zwemmen zullen verder door zwemmen voordat ze kunnen keren. Nadat ze zijn gekeerd, zwemmen ze terug richting de haven, waarna zij finishen. De 2000 meter zwemmers doen het parcours van de 1000 meter 2 keer.

Veiligheid

Uiteraard staat de veiligheid bij dit evenement hoog in het vaandel. Daarom nemen we de volgende maatregelen:

  1. Alleen deelnemers met voldoende zwemvaardigheid (minimaal zwemdiploma A en B) mogen aan het evenement deelnemen. Bij twijfel heeft de organisatie het recht om deelname aan het evenement te ontzeggen.
  2. Voorafgaand aan de evenement hebben we regelmatig contact met het waterschap over de waterkwaliteit. Bij twijfel zal het evenement niet doorgaan.
  3. Het aantal deelnemers dat tegelijkertijd bij de zwemwedstrijd start, is aan een maximum gebonden.
  4. Tijdens het evenement is continu een duikploeg aanwezig die een oogje in het zeil houdt. Tevens zijn er waarnemers aan de kant en meevarende kanoërs.
  5. Uiteraard zijn voldoende EHBO-ers aanwezig.

Deze maatregelen ontslaan de deelnemers/deelnemende verenigingen niet van hun eigen verantwoordelijkheid. Deelname is dan ook voor eigen risico.