Jubileum Herfst Instuif ZPV De Grunte

Gepubliceerd door Roy (admin) op 15-10-2018 om 22:18 uur.

Een jaarlijks terugkerend evenement is de Herfst Instuif. De jongste leden van de afdeling AquaKids & minipolo mochten een vriend[in] meenemen voor een kijkje binnen de vereniging. Dit jaar is het 50ste jubileumjaar en daarom is er groots uitgepakt. Vrijdag 12 oktober was het zover.

Om het evenement te laten slagen zijn er diverse bijeenkomsten geweest met vrijwilligers binnen De Grunte. De rode draad door het gehele programma was: “Back tot the Future”. Beginnend vanaf de sixties tot het jaar 2000. Groepsleiders gekleed in stijl en genodigden werden ingedeeld in een zes tal groepen refererend naar het thema.

Het feest begon om 16.30 uur op de sportboulevard. Sporthal De Slag was aangekleed om de jeugd te ontvangen. Gestart werd er met de warmloper “zwem je rot”, een variant van “ren je rot”. Hier kon men muntjes winnen met het team. Daarop even drinken met een versnapering. Onderwijl werd de sporthal opgedeeld in drie delen, waarna de jeugd zich aan elkaar kon meten met samenwerkings- spelen. Ook hier kon men punten, oftewel bladeren verdienen. Dit werd zichtbaar gemaakt op een boom met zes takken, waar het blad opgeplakt werd. De hallen werden opgeluisterd door muziek, ook weer passend aan de afgelopen 50 jaar. Om 18.00 uur was het etenstijd. Door de horeca van zwembad De Slag werd patat geleverd, wat goed in de smaak viel.

Rond 18.30 uur ging het feestje door in het zwembad tot 19.30 uur. Hier werden bidons en flyers uitgedeeld gesponsord door Gewoon Gezond Hardenberg. De spellen waren uitgezet en er werd disco muziek afgespeeld. De deelnemers genoten zichtbaar. Onder het genot van een ijsje werd het programma afgerond. Van naar huis gaan was nog geen sprake, want er kon doorgezwommen worden onder de vlag van De Slag. De organisatie kan terugkijken op een fantastische middag en avond, waar de jeugd veel vertier en plezier beleefd heeft.

De foto's komen binnenkort op de site.

Auteur: Hillet Dekker

Verberg menu