De Grunte viert 50 jaar jubileum!

Gepubliceerd door Roy (admin) op 20-02-2018 om 23:43 uur.

Zwem- en waterpolovereniging De Grunte uit Hardenberg bestaat dit jaar een halve eeuw, en dat viert de vereniging met meerdere activiteiten. Komende zaterdag staat het jubileumtoernooi op het programma.

De Grunte begon het jubileumjaar meteen goed: op 1 januari organiseerde de vereniging met een aantal andere partners de traditionele Nieuwjaarsduik bij de Oldemeijer en juist dit jaar kreeg het evenement een extra impuls door de aanwezigheid van RTV Oost. De sportieve en feestelijke activiteit krijgt zaterdag een vervolg met het jubileumtoernooi in Zwembad De Slag. "Normaliter organiseren we elk jaar de clubkampioenschappen, dit jaar hebben we het jubileumtoernooi", zegt Josien Nieuwenhuis-Odink, van De Grunte. "De hele vereniging kan deelnemen, van starterselectie tot oud-wedstrijdzwemmers en waterpoloërs. Ook leuk zijn de wedstrijden voor ouder en kind, waarbij zwemmers een team vormen met één van hun ouders waarmee ze in een estafette tegen andere ouder-kind teams uitkomen". Ook de gemeente Hardenberg heeft zich sportief opgesteld: omdat het toernooi vanwege het jubileum een feestelijk karakter kent, hoeft De Grunte voor de jubileumactiviteiten geen huur te betalen voor gebruik van het zwembad.

Voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar heeft De Grunte een voorjaarsactiviteit gepland op zaterdag 24 februari. Josien legt uit: "Dat wordt dag vol buitenactiviteiten. Een soort zeskamp, al staat het exacte aantal onderdelen nog niet vast. We beginnen ’s middags in het Kruserbrinkpark en later op de dag gaan we naar het Morgenlicht waar we afsluiten met patat en een film".

Nachtmarathon en bekertoernooi

De Grunte viert het jubileum niet alleen met de eigen leden. Van 13 op 14 april organiseert De Grunte de nachtmarathon waarvoor het ook de verenigingen uit de regio uitnodigt. "In De Slag wordt er dan twaalf uur lang gezwommen en, zoals de naam al aangeeft, gebeurt dat 's nachts: van vrijdag 19.00 uur tot zaterdag 7.00 uur", zegt Josien.

De jubileumcommissie van De Grunte heeft zijn zinnen erop gezet nóg een 'feestje' naar De Slag te halen. Josien: "We willen graag de finale van het nationale bekertoernooi waterpolo naar Hardenberg halen. Of het gaat lukken is nog niet zeker, dat hangt ook van de KNZB af, maar we zouden het graag realiseren".

Langeafstandszwemtocht

In de zomer organiseert De Grunte een langeafstandszwemtocht in de Vecht. "Dankzij het organiseren van de jaarlijkse Vechtrace en de waterpolotoernooi bij de haven hebben we als vereniging al de nodige ervaring met het organiseren van een evenement in open water. En net als bij de Vechtrace kan iedereen hieraan meedoen. Het verschil met de Vechtrace is dat dit evenement geen wedstrijd is maar een recreatieve tocht, én dat de tocht langer wordt dan de anderhalve kilometer van de Vechtrace", aldus Josien.

In de herfst zijn de jongste leden aan de beurt. "Dan zijn er voor de AquaKids activiteiten, waaronder een estafette en spelletjes. Ze mogen dan een introducé meenemen, dat is leuk voor hen en wie weet houdt De Grunte er wat nieuwe leden aan over". Tegen het eind van het jaar wordt het jubileumjaar afgesloten met een feestavond voor de leden. "Met een hapje en een drankje en misschien een quiz waarbij de deelnemers worden getoetst op hun kennis van de geschiedenis van de vereniging. Maar sowieso met veel gezelligheid".

 

Verberg menu